29. des. 2010

Elektromagnetiske felt fra mobiltelefoner – helseskadelig?

Elektromagnetiske felt fra mobiltelefoner, mobilmaster og trådløse nettverk er blitt en del av vår hverdag. Kan dette ha mulige helseeffekter? I november 2003 konkluderte en tverrfaglig norsk ekspertgruppe med at risikoen var minimal. Nå er det nedsatt en ny ekspertgruppe ledet av Folkehelseinstituttet, som skal gjøre en lignende vurdering. Hvorfor er dette nødvendig?
- Det er nå gått åtte år siden vi gjorde forrige gjennomgang. Det er komme mange nye studier på dette området. Mobiltelefoner har nå vært i bruk over lengre tid og av mange flere mennesker. Nye generasjoner mobiltelefoner og utvidede funksjoner på de mobile tjenestene, har ført til at antallet radiosendere på landsbasis har økt kraftig, sier ekspertgruppens leder, Jan Alexander, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet.

- Vi skal oppsummere all kunnskap som nå finnes om helseeffekter av eksponering for svake høyfrekvente felt. I dag er det ulik praksis i ulike land når det gjelder håndtering av mobilmaster, basestasjoner og trådløse nettverk. Derfor ønsker Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at ekspertgruppen også skal se nærmere på vår norske forvaltning og vårt regelverk på dette området, sier Alexander.

1 kommentar:

  1. It's just important that you know your personal limit in using these gadgets. it could be bad to your health if misused. Be safe and real manuals.

    SvarSlett